У розпал літа господині поспішають приготувати на зиму різні заготовки. Наприклад, варення. Проте, якщо традиційні рецепти вам не до смаку, можете спробувати дещо оригінальне. Наприклад, смажені з цукром ягоди.
Можна приготувати варення з вишень без сиропу двома способами. Спершу засипте ягоди цукром. Помішуючи, на малому вогні дайте суміші закипіти. Смажити слід до того часу, поки цукор повністю не розчиниться. Потім варення слід залишити на кілька годин, аби воно настоялося, і потім варити до готовності.
Такі ласощі краще готувати з кісточками. Адже саме завдяки їм ви відчуєте ледь помітний мигдалевий присмак, за який так люблять вишневе варення. Для цього рецепту вам підійдуть дрібні ягоди.
Якщо вам пощастило придбати велику вишню, приготуйте варення за іншим рецептом. Головне у цьому рецепті — смажити ягоди маленькими порціями на чавунній сковороді, або на будь-якій іншій із товстим дном.
Для початку, вимийте ягоди та витягніть кісточки. Далі ягоди слід відміряти, щоб визначити, скільки вам знадобиться цукру. Накладіть повну півлітрову банку ягід з чубком, відміряйте скільки ж цукру, але без чубка.
Викладіть у сковорідку дві банки ягід та дві банки цукру, ретельно перемішайте. На середньому вогні, постійно перемішуючи, доведіть до кипіння суміш. При цьому цукор має повністю розчинитися.
Після цього зробіть вогонь маленьким, смажте, періодично помішуючи та знімаючи пінку близько 25 хвилин.
Гаряче варення одразу слід розлити у банки та закрити кришками.
Варення виходить дуже смачним, густим та ароматним. Таке можна і на хліб намастити, і як начинку для пирогів використати. Але головна умова — варити ягоди невеликими порціями.
Смажене варення можна готувати і з інших ягід: полуниці, аґрусу, малини чи смородини.