Головна / Смачного / Різдвяний штоллен

Різдвяний штоллен

1451724750_shtollenНещодавно я вперше почула про традиційну для німецької кухні різдвяну випічку як штоллен. Виявляється, існує безліч його різновидів. Дуже захотілося приготувати один з незвичайних, некласичних варіантів.

Інгредієнти:
масло вершкове – 130 г;
тростинний цукор – 100 г;
куряче яйце – 1 шт.;
сир 5% – 200 г;
в’ялена журавлина – 50 г;
ром – 50 мл;
обсмажений фундук – 100 г;
борошно пшеничне – 220 г;
манна крупа – 120 г;
розпушувач тіста – 5 г;
цукрова пудра – за смаком.
Приготування Різдвяного штоллена.

Отже, насамперед необхідно вимочити в’ялену журавлину в ромі приблизно 3-4 години.

1

Фундук має бути обсмаженим. Якщо він у вас не такий, обсмажте на сковороді. Фундук потрібно розмолоти у велику крихту. Я це зробила молоточком.

2

Вершкове масло (100 г) дістати з холодильника і залишити при кімнатній температурі до розм’якшення. Потім віночком розтерти 100 г розм’якшеного масла з 100 г тростинного цукру.

3

Вбити яйце.

4

Розтерти сир і ретельно перемішати з сумішшю.

5

Вмішати в тісто журавлину з ромом і горіхи.

6

Просіяти через сито борошно з розпушувачем і частинами додавати, вимішуючи руками тісто.

7

Потім невеликими частинами посипати манною крупою і ретельно місити тісто руками.

8

Вийде круте тісто, яке не липне до рук і посуду.

9

Тісто залишити в спокої на 20-30 хвилин. Потім розкачати на присипаній борошном робочій поверхні в овальний корж, зробити качалкою борозну/поглиблення.

10

Скласти навпіл.

11

Перекласти на деко, застелене пергаментом.

12

Відправити в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Потім слід знизити температуру до 170 градусів і пекти ще 35-40 хвилин. Готовність перевіряти зубочисткою. Готовий штоллен рясно змастити вершковим маслом.

13

Потім прикрити пергаментом і 2 шарами рушників, залишити остигати. Остиглий штоллен щедро посипати цукровою пудрою.

14

Він виходить незвичайно смачний! Особливо мені подобається велика кількість фундука і “п’яна” журавлина.

15

Кажуть, якщо запакувати його в пергамент і зберігати в прохолодному місці, то він пролежить близько 2 тижнів. Не перевіряла! Смачного!

Джерело: shefkuhar.com.ua

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top