Головна / З апетитом / Що приготувати на Новий рік 2016 — рік червоної Мавпи?

Що приготувати на Новий рік 2016 — рік червоної Мавпи?

klklkЩо приготувати на Новий рік 2016 — рік червоної МавпиТрадиція готувати страви, що відповідають смакам покровителя наступаючого року, вже встигла прижитися в країнах Європи.

Складність у підготовці такого святкового новорічного застілля полягає в тому, що доводиться об’єднувати європейську кухню зі східною філософією, щоб приготовані страви узгоджувалися із символікою наступаючого року.

Новорічний стіл 2016 має бути яскравим і святковим, а також рясніти стравами. Будуть доречними дорогий посуд, вишукані прикраси і незвичні страви.

Оскільки колір символу цього року — вогняно-червоний, то і в убранні столу, і в стравах обов’язково мають бути наявними червоний і помаранчевий кольори.

Проте в гонитві за делікатесами не варто забувати, що Мавпочці не сподобається занадто жирна і важка їжа. Тому на новорічному столі має бути багато фруктів і овочів, особливо червоних і помаранчевих (помідори, перець, апельсини, мандарини та ін.).

Тепер, коли загалом зрозуміло, як зустрічати Новий рік 2016, залишилося лише підібрати цікаві новорічні рецепти.

Ось що точно сподобається талісману наступаючого року:

Новорічні банани в клярі
Морква по-корейські
Новорічний салат «Ялиночка»
Новорічні банани в клярі

Інгредієнти для новорічних бананів

3 банана
Для кляру

1 яйце
100 мл молока
борошно
Приготування бананів у клярі

Спочатку приготуйте кляр. Збийте яйця, вилийте молоко. Додайте борошно, поки кляр за консистенцією не нагадуватиме густу сметану.

Банани очистіть від шкірки, розріжте уподовж і навпіл. Кожен шматочок вмочайте в кляр і смажте в розігрітій олії до золотистої скоринки. Викладіть на блюдо. Якщо на бананах багато жиру, його можна промокнути серветкою. Коли охолонуть, посипте їх цукровою пудрою.

Морква по-корейськи

Інгредієнти для моркви по-корейськи

1 кг моркви — потерти на корейську терку або на звичайну велику
3—4 цибулини — порізати півкільцями
4—5 столових ложок оцту
3 столові ложки цукру
1 чайна ложка солі
часник за смаком — роздавити
1 упаковка спецій для моркви по-корейські (можна 2 — за смаком)
0,5 склянки рослинної олії — підігріти на сковороді і влити в моркву гарячою
Приготування моркви по-корейські

Усі інгредієнти перемішати і дати постояти. Коли морква пустить сік, утрамбувати у банку і поставити в холодильник настоюватися на кілька годин.

Новорічний салат «Ялиночка»

Інгредієнти для новорічного салату:

будь-який заправлений майонезом салат — за об’ємом наявної у вас форми
кріп
пластикова пляшка або великий конусоподібний келих
болгарський перець червоного кольору
зерна гранату

Приготування новорічного салату «Ялиночка»

Новорічний салат «Ялиночка»В конусоподібну форму викладіть салат, гарненько його утрамбуйте.

На плоске блюдо переверніть форму разом із салатом, обережно підніміть її.

З кропу зробіть гілочки, прикріпіть їх до салату до самого верху.

Довільно прикрасьте «іграшками» — зіркою з червоного перцю і гранатовими зернами.

 

Корпоративус

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top