Головна / З апетитом / Топ-6 солодощів, які можна приготувати вдома

Топ-6 солодощів, які можна приготувати вдома

cukerki-v-domashnh-umovah-recepti-prigotuvannya_947У сучасних магазинах можна знайти солодощі на будь-який смак – торти, цукерки, печиво. Однак що може бути смачніше ласощі, приготованого будинку своїми ж руками? У даній статті ви знайдете кілька цікавих рецептів того, як приготувати цукерки в домашніх умовах. Всі вони досить прості, не вимагають особливих вмінь в кулінарії і фінансових витрат на придбання інгредієнтів. Вашим рідним і близьким обов’язково сподобається таке частування.

Інгредієнти для цукерок «Рафаелло»

Всі обожнюють ніжний смак білосніжного повітряного «Рафаелло». А отримати ще більшу насолоду від цього ласощі можна приготувати цукерки в домашніх умовах.
Цукерки в домашніх умовах: рецепти приготування Фото в статті доведуть, що і на вигляд такий десерт не гірше, ніж придбаний у магазині. Для приготування потрібно:
100 г мигдалю;
200 г згущеного молока;
200 г кокосової стружки;
100 г білого шоколаду;
200 г вершкового масла;
ванільний цукор за смаком.

cukerki-v-domashnh-umovah-recepti-prigotuvannya_221 - копияРобимо «Рафаелло» своїми руками

Щоб зробити “Рафаелло” (цукерки) в домашніх умовах, необхідно розтопити або розім’яти ложкою олія, потроху додаючи до нього згущене молоко, 50 грам стружки з кокоса, ванільний цукор. Отримана маса добре перемішується або збивається блендером до отримання однорідної консистенції. Потім її слід на добу поставити в холодильник для застигання.

Застигла маса зачерпується чайною ложкою. Всередину покласти мигдаль і формується кульку. Потім цукерку слід вмочити в розтоплений шоколад і обваляти в кокосовій стружці. Стандартний колір «Рафаелло» – білий, але за бажанням для прикраси можна використовувати стружку різних відтінків.

З чого зварити цукерки «Ірис»

Улюблені ласощі дитинства – солодкі молочні іриски – можна з легкістю приготувати самостійно. Рецепт цукерок в домашніх умовах не вимагає багато часу і грошей.
Цукерки в домашніх умовах: рецепти приготування Необхідні для приготування ірисок такі інгредієнти:
півтора склянки цукру;
один стакан молока;
три столові ложки меду;
25 грам олії;
половина чайної ложки лимонної кислоти.

cukerki-v-domashnh-umovah-recepti-prigotuvannya_942Як приготувати іриски за півгодини

Щоб зварити цукерки в домашніх умовах, знадобиться каструля з товстим дном. Спочатку в ній доводиться до кипіння молоко. Потім туди додається цукор і вершкове олія. Отриману масу потрібно варити на маленькому вогні, при цьому постійно помішуючи. Коли вона трохи загусла, додається лимонна кислота і мед. Всі компоненти добре перемішуються і варяться близько 30 хвилин. Коли маса потемніла і загусла, слід розлити її в попередньо підготовлені і змащені оліям формочки, поставити в холодильник для застигання.
З чого готуються «Трюфелі»

Цукерки під назвою «Трюфель» з’явилися ще в 19 столітті і вважалися ласощами для багатіїв. Незважаючи на кількість їх різновидів, справжні трюфелі відрізняються насиченим шоколадним смаком.
Цукерки в домашніх умовах: рецепти приготування Для приготування вам будуть потрібні такі компоненти:
150 г чорного шоколаду;
3 ложки какао;
70 мл вершків з високою жирністю;
1 чайна ложка ванільною есенції;
2 столові ложки цукрової пудри;
1 столова ложка рому або коньяку.

cukerki-v-domashnh-umovah-recepti-prigotuvannya_643 - копия
Етапи приготування трюфелів

Якщо ви плануєте зробити цукерки-трюфелі в домашніх умовах, необхідно дрібно покришити шоколад. Потім він розтоплюється на водяній бані. Вершки змішують з цукровою пудрою і доводяться до кипіння. Шоколад заливається вершками і розмішати до однорідної консистенції. Отриманий в результаті крем називається “ганаш”. До нього додається ванільна есенція і алкоголь, і все ще раз добре перемішується. Суміш накривається харчовою плівкою і ставиться в холодильник на одну годину для застигання. Коли ганаш знайде консистенцію пластиліну, можна починати формувати цукерки-трюфелі в домашніх умовах. З суміші скочуються невеликі кульки, які потім слід прибрати в холодне місце на 20 хвилин. На тарілку розсіюється какао, в якому потрібно обваляти застиглі цукерки. Готові трюфелі можна зберігати деякий час в холодильнику, попередньо сховавши в герметичну ємність. Для прикраси, крім какао, можна застосовувати кокосову стружку, подрібнені горіхи, крихти з печива або шоколаду.

Компоненти для рахат-лукуму

Любителі східних солодощів можуть приготувати чудові турецькі цукерки в домашніх умовах. Щоб зробити рахат-лукум зі смаком цитруса, знадобиться цедра одного апельсина або лимона, 3 краплі апельсинового або лимонного олії. Також необхідні 5 столових ложок цукрової пудри, 5 склянок цукру, півсклянки крохмалю, 2 склянки води.

cukerki-v-domashnh-umovah-recepti-prigotuvannya_754Рецепт східних ласощів

Приготування цукерок в домашніх умовах виконується в кілька етапів. В одній склянці води розвести крохмаль, щоб не залишилося грудок. Цукор розмішують з залишилася водою. Потім сироп доводять до кипіння. Після цього він вариться ще близько 15 хвилин. Розведений крохмаль вливається в сироп з цукру. Також до нього додається цедра. Масу слід, постійно помішуючи, варити на повільному вогні до загусання. Якщо отримана суміш відстає від стінок посуду, можна додати олія і розмішати. Рахат-лукум викладається на пергаментний папір шаром в 2-3 см і ставлять в холодне місце для застигання на 5 годин. Потім він нарізається кубиками і посипається цукровою пудрою.

Інгредієнти для десерту «Шоколадний фадж»

Якщо ви любите шоколадки, та ще й з горішками, цей рецепт – те, що вам потрібно! Насичений смак какао принесе незабутнє задоволення, а горіхи подарують море енергії.
Цукерки в домашніх умовах: рецепти приготування Щоб приготувати ці смачні цукерки в домашніх умовах, потрібні такі продукти:
170 г чорного шоколаду;
200 г згущеного молока;
1 склянка горіхів (волоські, мигдаль або арахіс);
20 г олії вершкового.
Можна використовувати кілька різних видів горішків одночасно, або замінити їх печивом або цукатами. У даній статті наведено рецепт фаджа з мигдалем.

cukerki-v-domashnh-umovah-recepti-prigotuvannya_945Поетапний опис приготування шоколадного фаджа

Перш ніж почати готувати шоколадні цукерки в домашніх умовах, слід підготувати мигдаль. Його треба залити окропом і дати постояти 15 хвилин. Потім з горіхів знімається шкірка. Очищений мигдаль слід протягом 15 хвилин підсушити в духовці, розігрітій до 180°С, або на сковорідці, а потім порізати на дрібні шматочки. У каструлю потрібно покласти шоколад, згущене молоко, олія і поставити на вогонь. Коли всі інгредієнти розтануть, маса ретельно розмішується до отримання однорідної консистенції. Потім додається мигдаль і ще раз добре перемішується. Отриманий фадж викладається шаром 2-3 см у форму, застелену пергаментним папером, і ставиться в морозильну камеру на 2 години для застигання. Готові цукерки слід порізати на шматочки.

Компоненти для приготування «Пташиного молока»

Ніжне суфле в шоколаді під назвою «Пташине молоко» готується досить просто. Рецепт цукерок в домашніх умовах передбачає використання таких інгредієнтів:
100 мл молока;
100 г шоколаду;
4 столові ложки цукру;
15 г желатину;
2 яйця;
2 столові ложки вершкового масла.

cukerki-v-domashnh-umovah-recepti-prigotuvannya_256 - копияВаримо ніжне «Пташине молоко»

Спершу необхідно залити желатин 50 г холодного молока і поставити на 15 хвилин, щоб він встиг набрякнути. Далі слід розламати на невеликі шматки 2/3 шоколаду, розтопити на водяній бані, змастити всередині формочки для цукерок і поставити на півгодини в холодильник для застигання. Яйця треба акуратно розділити. Білки ставляться в холодильник. Жовтки збиваються з цукром за допомогою міксера протягом 2-3 хвилин до отримання світлого крему. Після цього вливається молоко, що залишилося, і маса збивається далі до отримання однорідної консистенції.
Цукерки в домашніх умовах: рецепти приготування Суміш необхідно проварити на водяній бані до загустіння, постійно помішуючи. Потім крем можна зняти з вогню, додати до нього олія і ретельно розмішати. Желатин з молоком ставиться на водяну баню і проварюється, помішуючи, до отримання однорідної рідини. Не доводячи до кипіння, суміш можна зняти з вогню і залишити остигати. Коли желатин буде трошки теплим, його треба влити тонкою цівкою в заварний крем і розмішати. Білки збиваються міксером в піну і додаються до отриманої раніше масі. Далі крем розподіляється у формочки, змащені шоколадом, і залишають у холодильнику на хвилину, щоб суфле могло схопитися. Залишився шоколад розтоплюється і їм покриваються цукерки у формочках. Після того як «Пташине молоко» постоїть в холодильнику 4-5 годин, воно буде повністю готове.
Цукрові льодяники – ласощі родом з дитинства

Хто з нас у дитинстві не пробував льодяники з цукру? Трохи призабуте, але таке смачне ласощі можна приготувати самостійно і порадувати свою сім’ю. Для приготування потрібні спеціальні формочки. Якщо таких немає, можна використати будь-які, попередньо змастивши їх оліям. Для приготування льодяників потрібні такі компоненти:
150 г цукру;
130 мл води;
1 чайна ложка соку лимона;
5 крапель рослинної олії.

cukerki-v-domashnh-umovah-recepti-prigotuvannya_947Приготування льодяників з цукру

Щоб самостійно приготувати цукерки в домашніх умовах, слід цукор залити водою, поставити на вогонь, довести до кипіння. Потім сироп вариться на маленькому вогні до тих пір, поки не почне темніти. Варто уважно слідкувати за киплячій масою, щоб вона не пригоріла, інакше цукерки будуть гірчити. Коли сироп готовий, потрібно додати в нього лимонний сік і розмішати.
Цукерки в домашніх умовах: рецепти приготування Формочки змазуються олією, і в них розливається гаряча карамель. У них можна вставити шпажки або зубочистки, тоді вийдуть льодяники на паличці. Після повного охолодження цукерки застигнуть і будуть готові до вживання. До речі, для одержання різних смаків і ароматів можна замість лимонного соку додавати в сироп ванільний екстракт або будь-які фруктові соки. Якщо у вашій родині є ласуни, обов’язково порадуйте їх цукерками власного приготування. По-перше, вони будуть більш корисними, ніж магазинні, адже при їх готуванні не використовуються шкідливі компоненти. А по-друге, ласощі, приготоване в домашніх умовах, завжди набагато смачніше. Рецепти, наведені в цій статті, досить прості. Їх подужає навіть недосвідчений кулінар.

Поради

 

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top