Головна / TOP / CITY LIFE в гостях у шеф-кухаря Сергія Головайчука

CITY LIFE в гостях у шеф-кухаря Сергія Головайчука

d06fb8c8-84ff-4f21-a75e-94e333319000Рецепт смачнючої страви, яку готували на зйомках передачі  телеканалу  ІНТБ «Страва від  шефа».  Ведучий та автор програми,  шеф-кухар, член Київської Асоціації шеф-кухарів Сергій Головайчук цього разу запросив власників глянцевого журналу CITY LIFE  Тетяну Шершун та Маріанну Балабан.                             

Качка зі смородиновим соусом та яблуками в гренадіні

Качине філе -200 г;

розмарин – 1 гілочка;

смородина –  150 г;

вино червоне -100 г;

цукор – 50 г;

сироп гренадін – 30 г;

яблуко – 1 шт.;

базилік для декору;

сіль та перець по смаку.

На розігріту сковорідку  ставимо шкіркою до низу качине філе,  обсмажуємо 5-7 хвилин з обох сторін. Олію не використовуємо, оскільки в шкірці качиного філе є достатньо жиру, який можна використати для обсмажування. Далі обсмажене качине філе солимо, перчимо та ставимо на гілочку розмарину і  відправляємо в  духовку на 10-15 хвилин при температурі 180°. Приступаємо до соусу:  в сотейник наливаємо  невелику кількість  червоного вина, додаємо цукор та смородину і варимо на маленькому вогні до загустіння,  постійно помішуючи. Далі карамелізуємо яблука: очищаємо яблуко від шкірки та відправляємо у сковорідку, в яку наливаємо трішки вина, цукру та гренадіну.  Карамелізуємо до загустіння декілька хвилин. Тим часом виймаємо качине філе,  викладаємо його на тарілку, попередньо нарізавши на шматки, поливаємо соусом зі смородини та поряд викладаємо карамелізовані яблука, декоруємо свіжим листям базиліку.

4ed0194e-30fd-4bd3-9341-9f264d4ed022

Коментар від гостей програми Маріанни  Балабан та Тетяни Шершун:

М.Б. Чесно кажучи, я м’ясо дуже люблю і неважливо  чи то свинина, чи качка J  Тут вийшов такий собі незвичний цікавий смак. Ти досить  ризикував, поєднуючи качку з солодким смородинним джемом. Сергію, думаю, на новорічні свята ця страва в мене на столі буде в пріоритеті J

Т. Ш. Мені також до вподоби таке поєднання, можна сказати,  сумісного з несумісним. Дуже м’яке м’ясо, хоча  качку  приготувати складно, потрібно вміти її правильно готувати, бо якщо перетримати на вогні м’ясо, воно  може стати твердим і, аналогічно, в зворотному процесі. Тому респект тобі як повару, адже тут все вийшло ідеально.

Незабаром на телеканалі ІНТБ.

 

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top