Головна / Смачного / Салат Пурпурові вітрила

Салат Пурпурові вітрила

IMG_1465Червонокачанна капуста – це просто ціла скарбничка вітамінів. У її простій роботі збагачення нашого організму корисними мікроелементами допоможе свіже яблучко та цибулька. Додаємо горошок, бринзу, варені яйця та заправляємо все це чудовим соусом – ніяких майонезів! Пригощаємось!

Інгредієнти:

капуста червонокачанна – 1 шт
яйця – 4 шт
цибуля – 1 шт
яблуко – 2 шт
горошок – 200 г
сир твердий або бринза – 100 г
оцет яблучний – 1 ст.л.
йогурт без смаку – 200 мл
зелень
сіль
перець

Спосіб приготування:

1. Капусту мілко шинкуємо (краще на спіціальній шинківниці). Мнемо руками. Додаємо трошки солі і знову мнемо. Залишаємо на деякий час, щоб капуста пустила сік.
2. Яйця відварюємо вкруту. Тремо на крупній тертці.
3. Яблука очищуємо від серединки та шкірки, тремо на крупній тертці.
4. Сир тремо на великій тертці.
5. Ріжемо мілко цибулю. Змішуємо капусту, яблука, яйця, цибулю та зелений горошок. Заправляємо оцетом.
6. В блендері робимо соус: змішуємо йогурт, зелень, сіль та перець.
7. Заправляємо салат соусом та подаємо до столу.
8. Замість йогурту можна використовувати сметану. Краще – не жирну. Якщо ви таки хочете додати маойнез, просто зробіть домашній варіант – тоді ви будете точно впевнені, що ваша родить матиме на обід здорову та правильну їжу без шкідливих компонентів! Складові для домашнього маойнезу – жовтки домашніх яєць (лише домашніх, бо в куплених можуть жити шкідливі бактерії), гірчиця, олія оливкова, сіль, перець. Усе змішуємо в блендері, олію додаємо в останню чергу, коли маса буде білого кольору. У вас вийде чудова заправка, домашня та смачна!

Джерело: http://gotuemo.com/

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top