Головна / Смачного / Королівська ватрушка з сиром

Королівська ватрушка з сиром

yak-gotuvati-vatrushki-z-siromІнгредієнти для королівської ватрушки з сиром…

Тісто:

— борошно — 2 склянки;
— вершкове масло — 100 г;
— цукор — 1 стіл. л.;
— харчова сода і сіль — по щіпці.

Начинка:

— сир — 0,5 кг;
— яйця — 4-5 шт.;
— цукор — 1 склянку;
— ізюм, ванільний цукор — за бажанням.

Готуємо пісочну крихту: борошно, розм’якшене масло, соду, сіль і ложку цукру розтираємо руками.

Готуємо начинку для королівської ватрушки: сир розминаємо руками, додаємо цукор, яйця і перемішуємо. Якщо любите родзинки і аромат ванілі, можна додати жменю родзинок і пакетик ванільного цукру.

Змащуємо форму для запікання олією. Висипаємо на дно форми половину крихти і рівномірно розрівнюємо. Потім виливаємо всю начинку і також розрівнюємо. Нехай вас не бентежить, що начинка здається рідкуватий. Крихта збалансує цю особливість, і ватрушка буде соковитою. Але все ж, якщо сир дуже вологий, а форма не зовсім герметична, начинка може злегка витікати. Тому ставте форму не просто на решітку в духовці, а на деко. Зверху начинки додаємо другу половину крихти і розподіляємо рівномірно.

Ставимо пиріг в теплу духовку. Випікаємо королівську ватрушку при 180 З приблизно 45-50 хвилин — до тих пір, поки верх не стане золотистим. Готової ватрушке даємо трохи охолонути у формі. Подавати можна зі сметаною або варенням.

Джерело: http://znayka.org.ua/

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top