Головна / Смачного / Картопляні зрази запечені в духовці

Картопляні зрази запечені в духовці

a5b10deea1f27d36e6c629ce72634a0b

Інгредієнти

1-1,5 кг картоплі
1 яйце для змазування
1 яйце в картопляне тісто
3 ст.л. борошна
сіль, перець
сухарі для панірування

Начинка з курячого філе

500-600 г курячого філе
1-2 цибулини
олія, сіль, перець
інші приправи за бажанням
можна додати трохи грибів

Приготування

Для початку, поставте варитися картоплю. Коли закипить, посоліть і варіть до готовності. Тим часом готуйте начинку.

Куряче філе поріжте шматочками і обсмажте на олії. У кінці додайте подрібнену цибульку і теж обсмажте. Філе можна і варити, але смажене мені більше смакує
До начинки можна додати трохи смажених грибочків. А кому захочеться, то ще й тертого сиру
Відварену картоплю потовчіть або пропустіть через м’ясорубку. Коли трохи підстигне, додайте яйце, борошно, якщо треба – сіль, перець. Перемішайте
З картопляного тіста робіть такі круглі коржі (як на пиріжки), а всередину кладіть начинку. Заліпіть зраз. Дехто розкладає картоплю на столі, одразу на паніровку, але мені зручніше робити все на руці, а тоді панірувати. Щоб картопля менше липла, руки змочуйте у воді
Обваляйте зрази у панірувальних сухарях
Викладіть у форму, накриту пергаментом, помажте зверху яйцем і випікайте при температурі 180 градусів до зарум’янення – хвилин 20. Подавайте зі сметаною, грибним соусом або просто так. Дуже смачно навіть у холодному вигляді. Смачного!

Джерело: http://easy-cooking.com.ua

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top