Головна / Арт-події / Тернополянин відзняв кіно про гуцульських вівчарів

Тернополянин відзняв кіно про гуцульських вівчарів

IMG_0327-восстановленоКіно про те, як гуцули роблять овечий сир на полонині у Карпатах, презентував сьогодні, 21 листопада, тернопільський режисер Василь Мізюк.
Прем’єрний показ документалки під назвою “Зникаюча легенда” пройшов у ресторані “Ковчег”. Невдовзі це кіно стане доступним он-лайн на відеохостингу Vimeo. Знайти його можна буде за запитом “Зникаюча легенда” або ж за ім’ям режисера — Василь Мізюк.
- Навіть не уявляв собі, в яких умовах зніматимемо, – розповідає режисер фільму. – Думав, що встигнемо за один день і ввечері поїдемо назад. Але не так сталося. Довелося хоч і недовго, але пожити у тих умовах, що й вівчарі, які доглядають овець. Ми навіть спали при ватрі, незважаючи на весняні холоди. Ходити всі у болоті. Але воно було того варте.

Фільм, наголошує режисер, – без жодних фільтрів “для краси” і довершених постановочних кадрів. Стрічка – проста, як і життя людей, які пасуть вівці та роблять сир.
Цікаво, що кілограм овечого сиру вівчарі віддають по 100 грн. Такого продукту у не знайти не те що у магазинах чи супермаркетах. Навіть на прикарпатських ринках він – рідкість.

Джерело: 20 хвилин

 

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top