Головна / Арт-події / “Галицька дефіляда” триває у Тернополі

“Галицька дефіляда” триває у Тернополі

vlcsnap-2013-10-26-19h42m10s119Привабливий запах, різноманіття смачних страв, а ресторатори активно припрошують тернополян та гостей міста поласувати органічною їжею: так у Тернополі на Театральному майдані урочисто проходить перший масштабний гастрономічний фестиваль «Галицька дефіляда».
Впродовж двох днів тернополянам та гостям міста презентують найкращі страви своїх закладів та смачної, корисної, галицької кухні десять ресторанів. Організатори переконані, традиції здорового харчування потрібно повертати у місто.

Михайло Гросуляк, ресторатор, один з ініціаторів гастрономічного фестивалю “Галицька дефіляда”: “Ми хочемо показати якраз красу традицій Галичини, як ми забавляємось і як ми харчуємось, споконвіків галичани їли натуральну їжу, Тернопільщина споконвіку була центром сільськогосподарської органічної їжі, але ми про це не заявляли, а тепер ми заявляємо – ми центр приготування екологічної їжі, і ми галиицькі традиції використали в приготуванні їжі”.

Максим Мариновський, ресторатор: “Також ми пропонуємо українські пироги, десять варіацій пирогів, у кожного ресторана вони різні. Також пропонуємо по першій страві – зупи, юшки, супи, тобто галицька кухня, і, якби, два основних блюда, страви галицької кухні. Ми готуємо на кухні, костер, і можемо приготувати все: і ковбаски і піцци,ми готуємо все на дровісному вугіллі”.
Ідею зробити Тернопіль столицею екологічно чистого харчування і привабити у такий спосіб туристів активно підтримала і міська влада.

Сергій Надал, міський голова Тернополя: “Приємно говорити про те, що вперше в історії міста і ресторатори згадали про нашу древню історію, і десь об’єднались сьогодні в гільдію рестораторів. І сьогодні вони говорять, що вони не конкурують, а спільно працюють на благо міста. Іце по суті перший їх спільний соціальний проект. Запрошую усіх тернополян також долучитися до нашої смачної галицької кухні”.

Усі страви галицької кухні продавали за символічною нересторанною ціною. Одну страву – капуста засипана, ресторатори готували спільно, і нею безкоштовно пригощали усіх присутніх. На “Галицьку дефіляду” до Тернополя приїхали гості з Києва, Львова, Вінниці, Хмельницького.

Крім смачних частувань, тернополян розважали забавні гурти, а для малечі організували кулінарні майстер-класи. На Театральному майдані пригощатимуть тернополян і в неділю.

Джерело:  ТV-4

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top